(N) Ace Ventura`s Hellig Birma

Her er min brunmaskede prinsesse IC (N) Ace Ventura`s Delightful Diadora fra mitt eget oppdrett. Hun er ei flott og kraftig jente, med et spesiellt og vakkert utrykk. Hun gjør intrykk på alle som ser henne, og dommerene Yan Rocha Folch (F) og Lene Glem (DK) elsker henne, og sier hun har en fantastisk look, så hun er veldig lovende og det blir spennende å følge henne fremover.

Starten på (N) Ace Ventura`s.

EC/IP Choco Chanel av Esyra (N) min aller første Hellig Birma som inspirerte meg til å begynne med utstilling og oppdrett av denne utrolig vakkre katterasen.

Her har jeg lyst til å fortelle hvordan litt om meg selv og starten på (N) Ace Ventura`s

Vi kjøpte Choco, ei sjokolademasket Hellig Birma jente   f. 27.10.95  fra Jan Peter Eidsmo (N) Esyra  i Tromsø.

Lite visste vi da at dette kom til å forandre livet vårt helt fra den deilige lille pelsballen av en kattunge kom inn i huset vårt.Hun smeltet oss helt fra første stund. 

Oppdretteren og flere andre oppdrettere i tromsø bad meg om å stille henne ut for hun var så utrolig vakker, og vi så gjorde. Hun vant alt på utstillingen og da begynte snøballen å rulle.

Vi skjønte da at vi hadde en Diamant av en kattunge og vi begynte å stille henne ut både i Norge og Sverige.

Og Choco vant det meste. Hun hadde alt og samtidig et utrolig deilig gemytt, så det var alltid like spennende å stille henne ut.

Hun gjorde inntrykk på alle dommerene og ble en stjerne på utstillinger.

Så bestemte jeg meg før å prøve å finne en passende sjokolademsket hanne til henne, men det skulle vise seg og ikke være enkelt, da det bare var 2 sjokolademaskede Birmaer i Norge på den tiden, Choco og en annen hunkatt Eliza i Tromsø.

Så kom jeg i kontakt med en hyggelig dame som hadde S*Hjerterkungen`s oppdrettet, Sonja Bergstrøm. hun anbefalte en sjokolademasket stor , flott hanne i Ørebro og gjett om jeg ble glad.

Jeg tok kontakt med eierne til sjokoladegutten S*Bacchus, Agnetha og Lars med oppdrettet S*Forza`s og de inviterte meg til å bo hos dem mens Choco var på parring.

De var flotte mennesker og de lærte meg mye om Birmaen, og de tok meg med på besøk til flere oppdrettere i Ørebro bl.a S*Granboet`s og Ekrytia`s og dommmer Eva Porat som var en god venn av de.

Jeg lærte meg å ta farge på Birmakattunger og om utviklingen til Birmaen, og det var kjempeinteressant for en helt fersk oppdretter som jeg var.

02.04.77 fikk jeg godkjent oppdrettsnavnet mitt (N) Ace Ventura`s fra NRR og FIFE.

Navnet (N) Ace Ventura`s er hentet fra Ace Ventura`s filmene med min favoritt skuespiller Jim Carrey i hovedrollen som Pet Detective med hele huset fullt av dyr og lever og ånder for dem.

Jeg er selv veldig glad i dyr og bor i nær kontakt med naturen og vi har ofte besøk av både, elg, rev, harepus, ekorn og masse fugler.

 Men det er kattedyrene som har vunnet hjertet mitt.

Disse fasinerende skapningene som er så grasiøse, ville , vakkre og stolte.

Favorittene er de store kattedyrene, Tiger, Leopard, Geparden med dens hurtighet og Pumaen.

I år har jeg 17 års jubilem som Hellig Birma oppdretter og synes jeg er heldig som har fått lov til å ha en så deilig livsstil og hobby i alle disse årene med disse herlige skapningene rundt meg.

Og jeg gleder meg til å fortsette både å stille ut kattene  mine og drive oppdrett av denne fantastisk vakkre katterasen, kattenes Rolls Royce, Hellig Birma.

 

 

 

 

(N) Ace Ventura`s Choco Chanel, SBI b. Godjenta vår har fått navnet etter EC/IP Choco Chanel av Esyra (N) som jeg startet oppdrettet mitt med. Hun er født 27.11.12 og er ei medium stor jente , veldig vakker og med et herlig lekent gemytt.
Med vennlig hilsen
Merethe Pettersen